Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

35. Haftada Bebek Kaç Kilo Olmalı?

35. Haftada Bebek Kaç Kilo Olmalı?

Doğum, bir türün devamını sağlayan ve türlerin nesilden nesile aktarılmasına vesile olan bir olaydır. Canlılar, doğum yaparak neslini devam ettirir ve canlı türünün yok olmamasını sağlar. Bildiğiniz üzere bazı canlıların nesli zamanla tükenmiştir. Bundan dolayı doğum, canlılar için önemli bir yer edinmektedir. Peki hamilelikte 35. haftaya gelen bebekler kaç kilo olmalı, boyları ne olmalı, nasıl davranır? Bu gibi çeşitli soruları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

35. Haftaya Gelen Bir Bebek Kaç Kilo Olmalı?

Eğer hamileliğin 35. haftasına geldiyseniz bebeğinizin doğumuna çok az kalmış demektir. Gebeliğinizin 35. haftasında bebeğiniz yaklaşık olarak 2.5 kilogram olmalıdır. Boyu ise 45-50 cm arasında olmalıdır. Bebeğiniz, geçen haftaya göre yaklaşık olarak 300 gram daha fazla büyümüştür. Bebeğiniz bu dönemde daha hızlı büyümektedir, beyin hücreleri artar, kafası hızla gelişir. Yani genel olarak bebeğiniz hızla gelişmeye başlar.

35. Haftada bebegin kac kilo olmasi lazim edited

Bebeğinizin Doğumuna Kaç Hafta Kaldı?

Yaklaşık 40 hafta süren gebelik sürecinin 35. haftasında iseniz hamileliğinizin 5 haftası kalmış demektir. Bebeğiniz bu dönemde yavaş yavaş pelvise doğru döner. Bu durum, bebeğiniz doğarken ilk olarak kafasının gözükeceği anlamına gelir.

35 Haftalık Bir Bebek Nasıl Hareket Eder?

Hamileliğinizin 35. haftasında bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bunun nedeni, bebeğin daha hızlı büyümesi ve içeride sıkışmasıdır. Bu dönemde bebeğiniz daha az yumruk atabilir, daha az hissedilebilir. Fakat buna rağmen yinede bebeğiniz ile etkileşim kurabilirsiniz.

Hamileliğinizin 35. Haftasında Kaç Kilo Almış Olmalısınız?

Hamilelikte bebeğinizin olduğu kadar sizinde yaptıklarınız önemlidir. Eğer hamilelikte 35. haftaya ulaştıysanız 10 ile 13 kilogram arasında kilo almalısınız. Bundan dolayı hamile iken beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz.

35. Haftada Dikkat Edilmesi Gerekenler

35. Haftada dikkat edilmesi gerekenler

Hamileliğiniz yaklaştıkça birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan bir tanesi bebeğinizin aşağıya doğru baskı yapmasıdır. Bu da kalçanıza doğru olan baskının artmasını sağlar. Bununla birlikte sık sık idrara çıkma isteğiniz artacaktır. Bu durum, bebeğinizin doğuma hazırlandığının bir göstergesidir.

Bu dönemlerde nefes almanız zorlaşabilir. Bu durum, bebeğinizin geliştiği için diyaframın yukarı doğru ittirildiğinden kaynaklanır. Bebeğiniz, leğen kemiğinin alt kısımlarına indikten sonra nefes almanız rahatlayacaktır.

Hamileliğinizin 35. haftasında ve sonrasında hemoroit sorunu yaşayabilirsiniz. Bu durum, bebeğinizin alt kısımlara baskı uygulamasından kaynaklı bir sorundur. Bununla birlikte ellerde ve ayaklarda da uyuşma meydana gelebilmektedir.

Bir diğer önemli konu ise kanama. Eğer hamileliğinizin son dönemlerine doğru kanama meydana geliyorsa bu konuda doktorunuza danışmalısınız. Bu durumlarda en çok yaşanan durum ise plasenta previa sendromudur.

Hamilelik Süresince Nasıl Beslenmelisiniz?

Hamilelik, bildiğiniz üzere çok önemli bir süreçtir. Hamilelikte yediklerinize, içtiklerinize, yaptığınız aktivitelere dikkat etmelisiniz. Bu dönemde sağlıklı bir şekilde beslenilmelidir. Protein, hamilelik süresince gereken en önemli besin kaynaklarından birisidir. Her gün çeşitli meyve ve sebzeler tüketilmelidir. Bunların dışında karbonhidrat, vitamin, mineral gibi çeşitli besin değerleri bebeğinizin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Sağlıklı beslenmenin dışında bir de yapılmaması gereken durumlar vardır. Örneğin hamilelik boyunca bebeğin sigara dumanına maruz kalmaması için sigara içmemek gereklidir, ayrıca sigara dumanının bulunduğu ortamlardan uzak durmalısınız. Sigara dışında alkol kullanımını da bırakmalısınız. Bunun gibi hamilelik sürecinde çeşitli kötü alışkanlıkları kullanmamalısınız.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.