Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Gebelikte Kilo Vermek

Gebelikte Kilo Vermek

Hamilelik süreci bir kadın için en özel en muhteşem olaylardan biri olarak bilir. Kişinin yaşayabileceği ilk ve en özel süreçlerden biri olarak görülür. Oldukça özel bir olay olarak bilinir. Örneğin ilkokula başladığı gün, üniversiteyi kazandığını öğrendiği an, evlendiği gün, mezun olduğu gün, ilk iş günü ve daha birçok özel gün içerisinde hiç birisi bir çocuk sahibi olmak kadar özel ve insana yaşam kaynağı olamaz. Hayatın bu en mühim aşaması elbette ki zorlu bir sürece de sahiptir. Bu süreç içinde anne adayı hem kendine hem de bebeğine iyi bakmakla sorumludur. Hayatının her bölümünde sorun olmaya devam eden kilo problemi de, gebelik süreci boyunca kadına eklenen problemlerin bir tanesidir. Her gebe kadın az ya da çok maalesef mutlaka kilo alır. Kilo alımı ise her normal kadında olduğu gibi her hamile kadında da oldukça farklıdır. Çünkü herkesin kendine özel bir metabolizması, genetiği, hayat tarzı, yaşam temposu ve fiziksel özellikleri vardır.

Gebelikte kadınların kilo alma durumları çeşitlilik gösteren bir durumu kapsar. Örneğin bazı hamile kadınlar gebeliklerinin ilk haftalarında birden fazla kilo alabilir. Daha sonra ise kilo alım hızları yavaşlamaya başlayabilir. Kimi hamile kadınlar ise ilk aylarda bulantı şikayetlerinden dolayı az ya da hiç kilo almayabilir ve hatta bazen kilo bile verebilirler. Kimi hamileler de hamilelikleri boyunca hızlı bir şekilde kilo alabilirler. Ne şekilde olursa olsun değişmeyen tek şey hamile kadınların mutlaka kilo aldığı durumudur. Bu durum kadınlarda başlı başına bir problem oluşturmaktadır. Hayatı boyunca kilo almamak ve kilo vermek için mücadeleye giren, diyet yapan, dengeli beslenen ve birbirinden çeşitli kilo verdirici yöntemlere başvuran hamile kadının verdiği bütün çabalar bir anda suya düşer. Şimdi gebelikte kilo vermek konu başlığımızı biraz daha açarak sizinle gerekli detayları paylaşacağız.

1) Hamilelikte zayıflama diyetlerinden uzak durun.

Gebelikte Kilo Vermek 1

Diyetisyeninizin önermediği şekilde ya da anne-bebek sağlığı açısından tehlikeli bir durum gözlenmediği sürece kendi kendinize kilo vermeyi denemeyin. Gebelikte kilo vermek için diyet yapmak kesinlikle tehlikeli olabilir. 

2) Diyetisyeninize veya doktorunuza sorun.

Diyetisyen

Hamilelik döneminde kilonuzun arttığını düşünüyorsanız ve bununla başa çıkamayacağınızı hissediyorsanız, aşırı kilo alımını durdurmak ve bebek sağlığını korumak için uzman yardımı almanız gerekebilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi çeşitli diyetler veya farklı beslenme yollarını denemekten kaçınmanızı öneriyoruz.

3) Günlük kalori ihtiyacınıza dikkat edin.

Gebelikte kilo vermek için gereken dikkatlerden biri de alınan kaloriye dikkat etmektir. Normal bir kiloda hamileliğe başlayan kadınların normalde aldıkları kaloriden sadece 300 kalori kadar fazlasını almaları önerilmektedir.

Normal kiloda olan gebe kadınlar, günde yaklaşık 1900-2500 kalori arası almalıdır.

4) Boş ve gereksiz kalori alımından kurtulun.

Şeker ilave içeren hazır gıdalardan ve tabi ki sağlığımızın en büyük düşmanı olan katı yağ kullanımından kaçının. Ayrıca kafein içeren ve çiğ deniz ürünlerinin tüketiminden uzak durmakta fayda sağlayacaktır. Gebelikte kilo vermek için boş ve gereksiz kalorileri 9 ay boyunca hayatınızdan uzak tutun.

5) Küçük porsiyonlar ile sık beslenin.

Kucuk Porsiyonlar

Günde üç ana öğüne göre çeşitli ve küçük porsiyonlarla beslenmenin, aşırı ve daha fazla yemeye göre daha sağlıklı bir yol olduğunu ifade eden Diyetisyen Emre Uzun; Böylelikle küçük porsiyonlara olan alışkanlığınızı ve isteğinizi daha kolay artırabileceğinizi söylüyor. Çok büyük porsiyonlar içeren bir öğün tüketmek, bulantı, gıdalardan tiksinme gibi problemlere yol açabilir.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.