Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Emzirmede Kilo Verme

Emzirmede Kilo Verme

Anne sütü doğadaki en değerli şeylerden biridir. İlk 6 ay boyunca bebeği her ağladığında emzirmek ve anne sütünden başka herhangi bir besin vermemek etkili bir besleme yöntemidir. Anne sütünün verimi bebek için çok ama çok değerlidir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemleri saha güçlü olmakta ve bu sayede pek çok hastalıklara karşı etkin bir savunma geliştirmektedirler. Emzirmede kilo verme yeni annelerde sıklıkla görülen bir durumdur peki bu durum tam olarak nedir?

Emzirmede Kilo verme pek çok anne tarafından sıklıkla görülebilen bir durumdur. Her gün yaklaşık olarak 6 ile 7 çay bardağı yani 600-800 ml kadar süt salgılanmaktadır. Bunun için harcanan kalori ise yaklaşık olarak 500 ile 700 civarıdır. Hamilelikten sonra oluşan fazla kiloları üstünüzden atmak istediğinizi biliyoruz ancak her anne emzirme esnasında çok fazla kaloriye ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle bu konuda acele etmemeye özen gösteriniz. Günlük süt verimi esnasında annenin kaybetmiş olduğu enerji yaklaşık olarak 600 kaloridir. Bu da 1 saat koşma ile verilecek kalori miktarına denktir. Bu nedenle annelerin bu konuda dikkatli olması ve sağlıklı beslenmesi gerekmektedir. Kilo verirken dengeli ve sağlıklı beslenen anneler,  doğumdan 6 ay sonra kilo vermeye başlayabilirler.

Emzirirken Kilo Verme Hızı Ne Kadar Olmalıdır?

Eibner saliba zhwul24kf5a unsplash
Emzirmede kilo verme

Bebeğinize doğurduktan sonraki ilk 4 ay aylık yarım ile bir kg kadar zayıflamak normal bir durumdur. Ancak anne çok şişmansa aylık bazda 2-3 kilo zayıflama da görülebilir. Çünkü fazla kilolu anneler süt üretmek için daha fazla enerji harcarlar. Doktor izni olduktan sonra hafif ve düzenli yürüyüşler yapmak kilo vermeyi kolaylaştıracak etmenlerdendir

Daha Çok Süt Vermek İçin Daha Çok Yemek Mi Gerekir?

Wes hicks xg lgdzvpe0 unsplash
Emzirmede kilo verme

Emzirmede kilo verme sorunu yaşayan anneler daha çok süt vermek için daha çok yemek mi gerekir sorusunu sorabiliyorlar. Kilo vermek için hamilelikteki beslenme alışkanlığınıza devam etmeniz yeterli olacaktır. Bebeğini emziren anne ne çok yemeli ne de çok az beslenmelidir. Hızla kilo vermeye çalışan anneler bebeklerine ve süt verimlerine çok ciddi oranda zarar verirler ve kilo vermek için yapılan bu tür eylemler genelde çok kötü sonuçlanabilmektedir. Emzirme sırasında günlük kalori ihtiyacınızın 300-400 kalori fazlasını almak yeterli olacaktır. Ancak kilo vermek istiyorsanız günlük kalori ihtiyacınızın çok az altına inebilirsiniz. Günlük 2-3 bin kalori alan anneler bu kalori miktarlarıyla bile kilo verebilmektedirler.

Hızlı Kilo Vermeye Çalışmayın

Kevin liang xblv ddxr8k unsplash
Emzirmede kilo verme

Hızlı Kilo verme çabaları çoğu zaman yanıtsız kalır. Çoğu anne emzirme esnasında kötü bir diyet seçimi yapmaları nedeniyle, hızlı kilo vererek sütünün kesilmesine neden olmaktadır. Annenin yeniden süt vermeye başlaması bir gün hatta daha da fazla sürebilmektedir. Sütü kesilen anne ilk 6 ay boyunca kesinlikle mama yedirmemeli sadece sütle beslemelidir. Annenin sütü kesildiyse kesinlikle bir daha böyle bir hataya düşmemeli ve olabildiğince günlük kalori ihtiyacı kadar kalori almalıdır.

Sütü Az Olan Annenin Yapması Gereken Şeyler

Sütü az olan annenin yapması gereken ilk şeylerden biri sofrasından asla sağlıklı karbonhidratları ve proteinleri eksik etmemesidir. Sağlıklı gıdalarla beslenmeyen anneler yeteri kadar beslenseler de, süt verimi düşebilmekte ve hatta sütten kesilebilmektedirler. Bu nedenle bu konuda oldukça dikkatli olunmalıdır.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.