Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Hamilelikte Az Kilo Almak

Hamilelikte Az Kilo Almak

Hamile bireylerin düşündüğü konulardan biri hamilelikte çok fazla kilo almamak ve hamilelikten sonra tekrar eski haline gelip gelemeyeceğini düşünmektir. Hamile iken kilo alımı ve verme hakkında yapılması gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hamilelikte Az Kilo Almak

Hamilesiniz ve kilolu bir bireysiniz. Eğer bir anda gereğinden fazla kilo aldıysanız bu sizin için tehlike oluşturabilir. Öncelikle şu konuya açıklık getirmeliyiz. Hamilelik sürecinde kilonuzda artış yaşanabilir. Bu durumda gerektiğinden fazla yememeniz gerekmektedir. Bebeğiniz olduğundan dolayı ilk 3 aydan sonra 450 kaloriye kadar fazla yiyebilirsiniz. Hamilelik süreciniz tamamlandıktan ve bebeğiniz doğduktan sonra kilonuz eski haline geri dönecektir. Yani bu konuda bir sorununuz olmasın.

Hamilelikte az kilo almak için yapmanız gereken bir diğer şey ise aldığınız kalorilere dikkat etmektir. Örneğin sizin günlük kalori ihtiyacınız yani yaktığınız kalori 2000 ise yemek yerken 2000 kalori civarında yemelisiniz. Bu sayede hem kilonuzu korursunuz, hem hamilelikten sonra eski kilonuza geri dönebilirsiniz.

Hamilelikte Az ve Çok Kilo Almanın Etkileri

Gebelikte kilo alimi 1

Hamilelikte az kilo almak, bebeğin prematüre doğmasını işaret ediyor olabilir. Yani bebeğini gereğinden daha erken doğacaktır. Bunu anlamanız için doktorunuza danışmalısınız. Eğer hamilelik sürecinde aşırı kilolu iseniz bu size bazı dezavantajlar sağlayacaktır. Yağ oranınız artacağı için bebeğin incelenmesi zorlaşabilir, sizde ve bebeğinizde bazı rahatsızlıklara sebep olabilir, erken doğum yapma riskini artırır, daha büyük bir bebek sahibi olmanızı sağlayabilir, sezaryen doğum ihtimalini yükseltir, hamilelik sürecinden sonra kilolarınız doğumdan öncekine göre daha da artar. Yani kilolarınız kalıcı hale gelebilir.

Ne Kadar Kilo Almalıyım?

Her hamile bir insanın kilo alımı farklılık göstermektedir. Eğer zayıf biriysen 20 kiloya kadar kilo alımı normal karşılanmaktadır, eğer aşırı kilolara sahip bir birey isen 7 kiloya kadar kilo alımı normal karşılanmaktadır. Bu durumların ötesinde bir durum gerçekleştiğinde veya zayıf isen ve 6-7 kilodan daha az bir kilo aldıysan hemen doktoruna danışmalısın.

Neden Kilo Alırım?

Gebelikte kilo alimi

Gebelik süresince kilo alımı yaşaman normaldir. Bebeğinin büyümesi, vücudunun kendini bu konuda geliştirmesi ve hazırlaması, daha fazla yemek yemek gibi çeşitli sebepler senin kilo almanı hızlandıracaktır. Rahminin ve plasentanın genişlemesi, artan kan ve yağ hacmi, daha geniş yağ deposu da kilo alımının sebeplerinden bazılarıdır.

Hamilelikten Sonra Eski Kiloya Dönmek

Hamilelikte az kilo almak için daha önce dediğimiz gibi aldığınız kalorilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde hamilelikten sonraki süreçte eğer kilonuzda bir artış yaşandıysa yapmanız gereken hafif bir spor ve kalori alımınızı ayarlamaktır. Yaktığınız kaloriyi metabolizmanızın hızı belirlemektedir. Sindirim sisteminiz ne kadar hızlı çalışıyorsa yaktığınız kalori de bir o kadar fazla olacaktır. Eğer eski kilonuza dönemediyseniz ve bir miktar kilo artışı yaşadıysanız her gün yaktığınız kaloriye yakın miktarda yiyip spor yapmalısınız. Koşu, şınav, mekik gibi çeşitli birçok sporu yapabilirsiniz. Spor yapmak, vücudunuzun çeşitli yerlerinde bulunan yağların erimesine ve kaslarınızın güçlenmesine sebep olur. Bunlarla birlikte günlük protein ihtiyacınızı da karşılamalısınız. Çünkü spor yapmak sizin enerjinizi alacak ve daha çabuk yorulmanızı sağlayacak. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamak, kaslarınızın daha güçlü bir şekilde çalışmasını sağlar.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.