Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Hamilelikte Kilo Almak İstemiyorum

Hamilelikte Kilo Almak İstemiyorum

Anne adayları, hamilelik süresince kilolarını düşünebiliyor. Hamile kadınlar toplam hamile kaldığı aylar boyunca 80 bin kalori alması gerekmektedir. Bu nedenle gün içerisinde aldığınız kalori miktarını önceden hesap etmelisiniz. Hamile kalmadan önce aldığınız günlük kalori miktarına 300 kalori eklemeniz yeterlidir. Hamilelik süresi boyunca etrafta kulaktan kulağa yayılan yanlış bilgilerden kaçınmanız gerekmektedir. Aldığınız kilolar 2 kişi taşıdığınız için değildir. Daha farklı bir dönem geçirdiğiniz için şişkinlik daha fazla artabilir. Hamileyim ve kilo almak istemiyorum diyorsanız gün içerisinde tıka basa yemek yerine, ara öğünleri zenginleştirerek yemek yemeniz sizin için yeterli olacaktır.

Hamilelikte Kilo Almamak İçin Ne Yapılmalı?

Food grapes delicious snacks 3326533 1
Kahvaltı

Hamile olmadan önce günlük hayatta sağlıklı beslenme adımlarını uyguluyorsanız vücudunuz size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Hamilelik süresince son aya kadar kalorinize 300 veya 400 kalori fazladan besin değeri fazla olan besinleri ekleyerek sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz. Hamileyim ve kilo almak istemiyorum diyorsanız bunun için panik yapmanıza gerek yoktur. Panik yapmak yerine süreci sağlıklı ve dengeli bir şekilde geçirmeniz sizin ve bebeğiniz için daha iyi olacaktır. Kilo almadan hamilelik geçirmek istiyorsanız bu önerileri dikkate alabilirsiniz;

  • Gün içerisinde uyandığınızda sağlıklı bir kahvaltı yapın. Eğer kahvaltıyı geciktiriyorsanız uyanınca hemen besin değeri yüksek besinler ile vücudunuzu besleyiniz.
  • Hamilelikte 2 saatte bir beslenmek, mide bulantısını ve iştah ataklarınızı azaltır.
  • Gün içerisinde süt tüketiyorsanız ve sütü çok seviyorsanız, sütü yağsız tercih edin. Ayrıca süt ve süt ürünlerini günde 5 porsiyon tüketebilirsiniz.
  • Hamilelik boyunca sebze ve meyve tüketimine özen gösterin. Gün içerisinde en az 200 gram sebze tüketmelisiniz. Ayrıca 400 veya 500 gram meyve tüketiniz.
  • Gün içerisindeki beslenme programınızı düşük karbonhidrattan ibaret tutmayın. Yüksek protein ve az karbonhidrat risklidir. İkisini dengede tutarak karbonhidratı tam tahıllı tercih ediniz.
  • Gün içerisinde bol bol sıvı tüketiniz. Hamileliğin ilk evrelerinde günde 2,5 litre su tüketmeniz yeterlidir. Hamileliğiniz son evrelerinde 3 litre sut tüketmelisiniz.
  • Hamile olduğunuz için asla hareketsiz kalmayın. Hamileliğiniz 12.haftasına kadar gün içerisinde egzersiz yapabilirsiniz. Ancak esas 12.haftasından sonra yapacağınız yürüyüşler fit kalmanıza yardımcı olmaktadır. Bu nedenle gün içerisinde yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş daha fit bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca hamileyken yapacağınız deniz aktiviteleri olumlu etki sağlar.
  • Hamileliğin her haftasında kilonuzu tartın. Hamileyim ve kilo almak istemiyorum diyorsanız hafta başında kilonuzu öğrenerek ona uygun önlemler alabilirsiniz. Olumsuz yönde ilerleyen aşırı kilolarınızı düzenli yürüyüş ve egzersiz ile ortadan kaldırabilirsiniz. Hamilelik süresi boyunca kilo almanız kaçınılmazdır. Fakat kilo alımını sağlıklı ve ideal bir boyuta indirgemek sizi mutlu edecektir.

Hamilelikte Spor Yapmak

Hamilelik spor
Hamilelik Spor

Hamilelik süresi boyunca ruh halinizi ve fiziksel özelliklerinizi spor sayesinde daha iyi bir forma sokabilirsiniz. Hamileyim ve kilo almak istemiyorum diyorsanız yüzme yaparak daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde yapacağınız 1 saatlik yürüyüşler sizin daha güzel uyumanıza ve ruh sağlığınızın daha olumlu yönde etki etmesine neden olur. Egzersiz yaparak yorgunluk hissinizi ve sırt ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca egzersiz ile kilo kontrolü yapmanız mümkündür.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.