Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Hızlı Kilo Verme Nedenleri

Hızlı Kilo Verme Nedenleri

İnsanların alışkanlıkları ya da yaşam stilleri değişmeden, kendi kontrollerinde olmadan zayıflamaları tehlikeli olmakla birlikte oldukça kaygı vericidir. Diyet yapmadan ve altı ay içinde yüzde 10’dan fazla kilo kaybı yaşanmışsa, kişinin mutlak surette incelenmesi gerekir.

Mide-barsak sistemini etkileyen bazı ciddi hastalıklar bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısına sebep olarak kilo kaybına yol açabilir. Ya da herhangi bir kanser türü de hastanın hızlı kilo verme nedenleri arasında sayılabilir.

İlerleyen ve devamlılık gösterecek şekilde vücut ağırlığında ‘un üzerinde azalma olması durumuna kilo kaybı denilir.

Tiroit bezi

Kilo kaybı yaratan durumlar şunlardır;

•          Kanser,

•          Enfeksiyon,

•          Böbrek, Akciğer ve Kalp hastalıkları,

•          AIDS virüsü,

•          Mantar enfeksiyonları,

•          Verem,

•          Parazite bağlı enfeksiyonlar,

•          Kalp kapak enfeksiyonu,

Son dönemlerde artan akciğer hastalıkları sıklıkla yemek sonrası nefes darlığı ile kendini gösterir. Hastanın beslenmesi azalır. Ayrıca solunum sıkıntısı nedeniyle yardımcı solunum kaslarının kullanılması sebebiyle aşırı kalori tüketimiyle birlikte kilo kaybına neden olur.

En çok sorulan ve merak edilen sorular arasında hızlı kilo verme nedenleri nelerdir sorusu yer almaktadır. Kilo kaybı denen şey vücudun normal ağırlığının fazlasını kaybetme durumudur. Son dönemde akciğer hastalarında yemek sıkıntısı ve yaşanan nefes darlığıyla birlikte kilo kaybı görülür. Hızlı kilo verme nedenleri arasında şunlar bulunur;

Bahsettiğimiz hastalıkların yanı sıra en önemli nedenlerinden biri olarak da stresi örnek gösterebiliriz. Aşırı kilo kaybından kurtulmanız için şu yöntemleri önerebiliriz; En başta sağlıklı gıdalar tüketmeniz gerekir. Bu şekilde vücudunuz gücünü hep canlı tutacaktır. Ayrıca bol miktarda su içilmesi gerekir. Bu şekilde vücudumuzun su dengesi sağlanır ve kilo kaybının önüne geçmiş oluruz. Günde en az 10 bardak su içmek çok sağlığımızı olumlu yönde etkilediği gibi dengemizi korumamızda da yardımcı olacaktır. Bir diğer yöntem de gereksiz ve zararlı besinlerden uzak durmaktır. Ama en önemli şeylerden biri de düzenli egzersiz yapmaktır. Bu şekilde yapılan egzersizler vücudun yağ dengesini kontrol altına alacaktır. Kilo kaybı isteğimizin dışında olduğunda Tiroit bezi fazlalığı ya da şeker hastalığı ihtimallerini de göz önünde bulundurmalıyız. Hızlı kilo verme nedenleri arasında gösterdiğimiz bu nedenlerden ve önerilerimizden biraz bahsedelim.

1.Tiroit bezi fazlalığı

Bu durum tiroit bezinin aşırı çalışması ile oluşan bir durumdur. Bu hastalık metabolizmayı hızlandırması sebebiyle aşırı kilo kaybına neden olur. Bazı durumlarda ise zıt olarak kilo alma durumu da görülebilmektedir. Hastalar aşırı huzursuz olur ve sinirle birlikte sürekli hareket halindedir.

2.Diyabet(şeker) hastalığı

Diyabet

Vücut kendisi için gerekli olan enerjiyi tükettiğimiz besinlerden elde eder. Bu besinler vücutta parçalanarak küçük şeker parçalarına dönüştükten sonra vücuda geçer. Enerji için aldığımız şekerin karaciğer, pankreas ve beyin gibi organlarımıza iletilmesi gerekmektedir. Organlarca emilemediğinde kandaki şeker hücreye giremez ve kan şekeri yükselmeye başlar. Bu sebeple diyabetinizin olup olmadığına ve tedavilere çok dikkat edilmelidir. Bu şekilde aşırı kilo kaybının önüne geçilebilir.

3.Vücudunuzun verdiği sinyalleri dinleyin

Kanser, belirli bir doku ya da organdaki hasarlı hücrelerin kontrolsüz bir biçimde üreyerek, bir tümör oluşturmasıdır. Kansere neden olan kesin bir etken söyleyemesek de kanser riskini artıran birçok etken bulunmaktadır. Bu risk faktörlerinden; sigara, obezlik, hareketsiz yaşam, ya da bazı enfeksiyonlar örnek verilebilir.

4.Akdeniz tipi beslenmeye özen gösterin

Akdeniz tipi beslenme

Kanser, sağlıklı yaşam kuralları dikkate alındığı sürece önlenebilir bir hastalıktır. Kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler arasında, dengeli beslenme ve hareketli bir yaşam tarzı gelmektedir. Bu amaçla; Akdeniz tipi beslenme alışkanlığı kazanılması gereklidir. Kırmızı eti azaltarak, daha çok balık, zeytinyağlı yemekler ve sebze yemekleri tercih etmek gerekir. Meyve, baklagiller, süt ve süt ürünlerinden zengin bir beslenme programı oluşturmak da buna ek olabilir.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.