Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Karpuz Kilo Yapar mı?

Karpuz Kilo Yapar mı?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz, sulu yapısı ile sıcak havalarda sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır. Karpuz vitamin açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Sıcak havalarda her yaştan insan tarafından iştahla tüketilen karpuz, bir favori olmasına rağmen, bir merak meselesi olmaya devam ediyor. Bu nedenle, az miktarda karpuz tüketirken, daha fazla karpuz tüketilen herhangi bir meyve gibi şeker içeriği nedeniyle kilo alımına neden olabileceği gibi, vücut için birçok fayda sağlar.

Kan şekerinde dalgalanmalara neden olan bu durum, fast food için de zemin hazırlıyor. Aşırı karpuz tüketimi de midede gaz ve şişkinlik gibi sorunlara neden olur. Günde iki veya üç dilim karpuz yemek birçok açıdan yararlıdır, ancak bu miktarın arttırılması ekstra kalori ve şeker alımı açısından bir sorundur. Diyet yapanlar için az miktarda karpuz tüketimi önerilir. 150 gram karpuz yaklaşık 50 kalori içerir. Bu bir dilim ince ekmekten daha az kalori içerir. Bu nedenle, bir porsiyon karpuz tüketmek besleyici ve düşük kalorili bir seçenektir.

Kapuz kilo yapar mi 1

Diyete aç olduğunuzda bir dilim karpuz yemek, vücut için gerekli olan vitaminleri almanıza ve sizi dolu tutmanıza yardımcı olur. Karpuzuna kırmızı rengini veren likopen, yaşlanmanın etkilerini önlemenin yanı sıra kalp hastalıklarını önlemede aktif bir rol oynar. Yağsız ve kolesterol içermeyen karpuz; kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi vitaminler açısından zengin bir besindir. Dengeli bir diyet için, günde iki veya üç dilimden fazla karpuz tüketmekten ve karpuzun yanında peynir gibi yan ürünler tüketmekten kaçınmanız, ekstra kalori alımını önler. Çok miktarda su içeren karpuz, yaz aylarında ısı gibi sorunlara karşı çok yararlı olan meyvelerden biridir.

Dünyada domatesten sonra en çok üretilen meyve olan karpuz, yaz aylarında su ihtiyacımızı karşılamak için bolca tüketilmektedir. Tokluk nedeniyle kilo vermek isteyenler, meyvelerin diyet listesinde eksik değildir. Ancak karpuz içeriğindeki şekerin bolluğu nedeniyle, kafaları karıştırmaya devam ediyor. Kilo vermeye çalışırken kilo almaktan korkanlar, karpuzdaki kalori miktarını sorgular.

İşte karpuzun kilo üzerindeki etkisi hakkında bilgi. Son zamanlarda karpuz hakkında birçok gerçek ortaya konmasına rağmen, karpuz herhangi bir meyve gibi şeker içerir. Aşırı karpuz tüketimi de midede gaz ve şişkinlik gibi sorunlara neden olur. Günde iki veya üç dilim karpuz yemek birçok açıdan yararlıdır, ancak bu miktarın arttırılması ekstra kalori ve şeker alımı açısından bir sorundur.

Kapuz kilo yapar mi 2

Karpuzun %95’i sudur ve besin değeri birçok gıdada olduğu gibi kabuğunda gizlidir. Bu nedenle, kırmızı etli kısmın yanı sıra kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısımda tüketilmelidir. Karpuzun içeriğini incelersek; %91 karbonhidrat %6 protein %3 yağ içerir. Bol miktarda A vitamini, C vitamini, potasyum minerali içerir. Ek olarak, karpuz bilinen domateslere ek olarak likopen açısından da zengindir. Likopen bir karotenoiddir ve genellikle kanser veya kardiyovasküler hastalık ile ilişkili anti-enflamatuar özellikleri için incelenen bir antioksidandır.

Başka bir deyişle, karpuz içeriğindeki likopen sayesinde, kanser ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşan bir besindir. Doğadaki her besin maddesi bizim için çok faydalıdır; ama her şeyin bir dengesi olmalı. En faydalı olduğunu bildiğimiz en kanıtlanmış su bile zararlı olabilir. Karpuz besin içeriği bakımından zengin olmasına rağmen, aşırı tüketimi ne yazık ki zararlıdır. Tüketirken, yemek yemekten ziyade belirli kısımları tüketmek daha sağlıklı ve faydalıdır. Diyabet, insülin direnci ve polisiklik hastalığı gibi sağlık sorunları olan insanlar mümkün olduğunca az karpuz tüketmelidir.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.