Dikkatli Okumalısın
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı
Yapılan Egzersizlerin Kalori Hesabı
Sabah Alışkanlıklarınız Kilo Vermenizi Engelliyor
Yoga Zayıflatır
Kilo Aldırmayan Besinler
Göbekten kilo alanlara öneriler
Basit Egzersiz Zayıflatır
Ayva Diyeti Nasıl Yapılır?

Dondurma Kilo Yapar mı?

Dondurma Kilo Yapar mı?

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için çeşitli diyet listeleri uygularız kimi zaman. Bazen de Obezite gibi aşırı kilo problemi oluşturan bir hastalık söz konusudur. Zayıflamak isteyenleriniz için “dondurma yemek” ne kadar masum? Sizler için araştırdık. Damak zevkimize hitap eden çok çeşitli lezzetlerde dondurma türleri üretilmektedir. Büyük bir iştahla ve severek tükettiğimiz bu şekerli gıda maddesinin; vanilyalı, kakaolu, karamelli, limonlu, çilekli, böğürtlenli, ahududulu, portakallı, muzlu, kivili, vişneli, ananaslı, incirli, kestaneli, kavunlu gibi pek çok çeşidi vardır.

Mark cruz ov0u44cygdm unsplash

Dondurmanın üretiminde kullanılan malzemelerin başında süt gelir ve besin değeri çok yüksektir. Belirli ölçüde sütün içerisine ilave edilen şeker veya yapay tatlandırıcılar mevcuttur. Dondurmanın istenen kıvamını elde edebilmek için nişasta türü kıvam artırıcılar ilave edilir. Farklı lezzetleri yakalamak için çeşitli tatlar, meyve suları, parçacıklar veya özler, karamel, bal ve çikolata gibi yüksek kalorili yiyecekler eklenir. Bu zengin içerik sayesinde, üretilen dondurmanın da kalori miktarı çok yüksektir.

Araştırmacılar ve uzmanların önerisine göre hafta da 2–3 gün dondurma yemenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Çok sevdiğiniz dondurmayı yerken birtakım ayrıntılara dikkat ederseniz formunuzu rahatlıkla koruyabilirsiniz. Bir külah ile dondurma yemekten hoşlanıyorsanız, bir külah 20-25 kaloriye denk gelir. Üzerine eklenen 2 top dondurma, (artı eksi 5-10 gram) yaklaşık 100 gram kadardır. Dondurma imalatında kullanılan malzemenin türüne bağlı olarak 150 ila 250 kalori arasında değişmektedir. Lezzet artırmak için üzerine eklenen çikolata, karamel sosları veya ceviz, fındık, fıstık, Antep fıstığı, Hindistan cevizi ile şeker tanecikleri sayesinde kalori miktarı daha da yükseltecektir.

Dondurma Zayıflatır mı?

Camila melim yhqfz9tuzn4 unsplash

Hızlı bir şekilde diyet yapıyorsanız ve kilo alıyorsanız, dondurma yeme alışkanlığınıza bir göz atmalısınız. Yemeklerinizi ve tüketiminizi ayarlarsanız, sorun yaşamayacaksınız. “Dondurmanın, doğru zamanda ve belli ölçülerde tüketilmesinin zayıflattığı söylenebilir. Aşırı kilo sorunu yaşıyorsanız ve hızlı kilo verdiren bir diyet programı uyguluyorsanız bu konu daha da önemlidir. Dondurma, çok açken ya da fazla tokken yenmemelidir. Karnınız açken şekerli besinler almak tansiyon, kolesterol ve kan şekerinizde ani dengesizlikler meydana getirir. Bu da sağlığınız açısından olumsuzluk teşkil eder.

Bu olumsuzluklara bağlı olarak baş dönmesi, mide bulantısı, titreme, terleme ve kusma gibi problemler yaşamanız kaçınılmaz hale gelir. Vücudunuzda bozulan denge nedeniyle sık acıkırsınız ya da sürekli açlık hissedersiniz. Dondurmayı folu bir mide ile yemek, vücudunuzda glikozun ve karaciğerinizde fazla glikozun birikmesine neden olur. Fazla glikoz ise yağa dönüşür ve istenmeyen kilo artışının yolunu açar. Dondurma yedikten sonra bir sonraki atıştırmayı iptal etmelisiniz. Ara öğün programınızda yer alan meyve, yoğurt, süt, ayran, yulaf, mısır gevreği, peynir ve tereyağı gibi gıdaları diğer bir ara öğüne ertelemeniz en doğrusudur.

Sık sık dondurma yemiyorsanız, vücudunuz bu soğuk yiyeceklere farklı tepkiler verebilir. Bademcik iltihabı ve boğaz ağrısı gibi sorunlar yaşamamak için; dondurma tükettikten sonra mutlaka bir bardak ılık su içmelisiniz. Ilık su içmek vücudunuzda biriken fazla yağları ve kaloriyi yakmak için size yardımcı olacaktır.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.