Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kilo Almak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kilo almak isteyenler kilo aldıklarında veya alamadıklarında mutsuz olurken bazıları ise onların adına mutlu olurlar. Kilo alamamak kendi açısından gayet güzel olsa da çok fazla kendisinden şikâyetçi onun için kendi çevresi veya kişisel olarak önce sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Kilo almak için birçok sebep olsa bile bazı kuruluşlar hormonsal dengesizlik olarak görebiliyor. Kişi ne kadar yemek yese de bağırsaktaki parazitlerden dolayı enfeksiyonlar besinin emilimini azalttığı için kilo alamayabilirsiniz. Kilo almak için hangi bölüme gidilir? Diye soruyorsanız bunun için ilk olarak uzman bir doktora görünebilir veya tavsiyesi üzerine bir diyetisyene gidebilirsiniz. Bunun gibi daha değişik kilo alma yöntemleri uygulayan vücut geliştiricilerden yardım alabilirsiniz. Hormonsal bozukluk veya değişik nedenler sizi zorluyorsa öncelik diyetisyen gibi sağlık kuruluşları olmalıdır. Uyku düzensizliği veya ilaç kullanımı gibi daha değişik etmenler kilo almanızda kendinize yardım edemeyebilirsiniz. Bazen tamamen depresyon veya psikolojik sorunlardan dolayı da kilo kayıplarına uğrayabilirsiniz. Kilo almak için hangi bölüme gidilir? Diye soruyorsanız ve depresyondaysanız bunun için öncelik olarak psikologlarla görüşebilirsiniz. Sağlıksız bir yaşam tarzı beslenme ve iştahsızlık konusunda işini iyi yapan uzman doktorlara veya diyetisyenler başvurabilirsiniz. Hormonsal bozukluklar bazı tiroit hormonunun az veya çok çalışması durumunda bu hastalıklar için Endokroljiye veya hastalık uzmanlarına gidebilirsiniz.  Psikolojik hastalıklar çoğunlukla genç kızlarda görülebilirsiniz. Kilo alma korkusuyla yaşayan ve yapılan yanlış beslenmelerden dolayı şekilleri ve davranış biçimleri olumsuz yönde etkilendiğini görebilirsiniz. Psikolojik sorunların yanında kilo almak için hangi bölüme gidilir? Sorusunun bir diğer cevabı ise hormonsal bozukluklardır. Bunun için bir iç hastalıklarına gitmeniz gerekebilir.

Doktorun Önemi

Doktor
Doktor

Uzman doktorlar veya diyetisyenler insanların sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilmeleri için Hastanelerde veya kendi özel yerlerinde insanlara sağlıklı bir hedefe doğru amaçlayan ve sağlıklı programlar oluşturmaktadır. Diyetisyenlerin sağlıklı gıda ve zararsız bir program oluşturmasında değişik insanlar kendilerince pratik ve temel sorumluluklarına biraz daha iyi odaklandığını görebilirsiniz.

Bazı Sorumlulukları;

  • Kişilerin sorunları ve beslenme alışkanlıklarında danışmanlık yapmak
  • Hastayı iyileştirmek için diğer arkadaşlarıyla istişare etmek
  • Vücudun besin kaynağı tarafından nasıl etkilendiğini görmek
  • En son beslenme bilimi araştırmaların kontrol etmek
  • Anne, bebek ve yaşlı gruplara sağlıklı beslenme sistemi oluşturmak

Bunun veya daha çok değişik programlama sistemlerini araştırarak bulabilirsiniz.

Sağlıklı bir yaşam tarzına daha değişik ve teşvik edici sempati bir yaklaşımla yaklaşması ve aktif bir dinleyici olması daha iyi bir çalışma ortamına sebep olabilir. Uzman doktor veya iyi bir diyetisyen olmak istiyorsanız Üniversite okumanız ve bölüm olarak beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun olabilirsiniz. İyi bir beslenme kilo alışınızı daha rahat biçimde kolaylaştırır.  Bunun için her ay sürekli uzman doktorlar veya diyetisyenler tarafından takip ve iletişimi bir şekilde düzenli bir kilo artışını görebilirsiniz. Diyetisyen, beslenme sorunlarına ve alışkanlıklarına eşlik ederek size yardımcı olmaktadır. Ayrıca vücudunuzun fonksiyonlarının gün içerisinde beslendiğiniz besinlere nasıl tepki verdiğini araştırarak size uygun bir reçete sunmaktadır. Bu nedenle kilo almaya karar vermeden önce bir diyetisyene görünerek nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Uygun spor programları ve beslenme programını uygulamanıza rağmen hala kilo alamıyorsanız diyetisyeniniz size neden kilo alamadığınızı ve kilo alamamanızın altında yatan nedenlerini sıralayarak çözüm oluşturmaktadır. Kilo almak için hangi doktora gidilir? Sorusunun cevabı diyetisyendir.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

  1. Cahit ayhan dedi ki:

    Hocam bu kilo alamama olayını anlayamıyorum metabolizma çok hızlı çalışıyor neden yani