Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo Vermek için Kaç Kalori Yakılmalı?

Kilo Vermek için Kaç Kalori Yakılmalı?

Yaz aylarına hazırlanmak için kilo vermek için yapılması gerekenler konusunu anlatmak istedim. Fit bir halde tatile gitmek isteyenler hızlı bir şekilde kilo vermenin yollarını ararken sağlıksız diyetler yapabiliyorlar. Ancak kilo vermek için yapılması gerekenler arasında kendinizi aç bırakmak, her gün spora gitmek gibi şeyler yok. Çok hızlı bir şekilde kilo verilmesi vücut için zararlıdır. Doğru olan ve sağlıklı olan haftada 500 gram ile 1 kilo arasında verilmesidir. Hem bu şekilde kilo yağdan verilir ve kilo vermek sağlıklı gerçekleşir. Peki şimdi kilo vermek için kaç kalori yakılmalı sorusunun cevabına gelelim.

Kilo vermek isteyen insanların yapacağı ilk şey kilo verme işini ciddiye almak ve hayatlarında gerekli değişiklikleri gerçekleştirmektir. Yeme düzenini ve yemek miktarınızı değiştirip, spor yapmaya başlamanız gerekiyor. Diyet sürecinize başladığını an itibariyle normalde aldığınız kalorinin çok altına düşmek yerine kademeli olarak düşürmelisiniz. Eğer bir anda şok diyet gibi kaloriyi azaltırsanız muhtemelen belli bir süre sonra kilo vermeniz çok zorlaşır ve veremezsiniz. Diyet yaparken spor yapmayı da unutmayın. Boş zamanlarınız için bir spor salonuna yazılabilir, akşamları 45 dakika – 1 saat gibi bir süreyle yürüyüşe çıkabilir ya da internette bulunan spor programlarını yapabilirsiniz.

Kilo vermek icin kac kalori yakilmali
Kilo vermek için kaç kalori yakılmalı?

Bu kilo verme sürecinde abur cubur ve fast food’dan uzak durun. Tatlı krizlerinizi çok fazla yememek kaydı ile meyve ile bastırabilirsiniz ve şekeri hayatınızdan olabildiğince çıkarmalısınız. Kilo vermeye yaradığı söylenerek satışı yapılan ürünlerin tek başına kilo vermenizi sağlamadığını, diyet ve spor ile birlikte desteklenmesini gerektiğini unutmayın. Yeşil çay içerek yağ yakımınızı ve sindirim hızınızı arttırabilirsiniz. Yaygın inancın tam aksine karbonhidrat ve yağı tamamen kesmemeli ve proteini arttırmaya özen göstermelisiniz.

Kilo almanın ya da kilo vermenin asıl önemli noktası kaloridir. Genelde çok yemek yiyorum ancak kilo alamıyorum diyenleri görürüz. Besin değeri düşük olan yemekler kalori ihtiyacını karşılayamayabiliyor. Bu durumda kilo alma olayı olmuyor. Kilo vermek için kaç kalori yakılmalı konusuna ağırlık vermemizin sebebi de bu. Diğer yönden kilo vermek isteyenler için bakacak olursak eğer tam tersi bir işlem uygulanması gerekir. Bu olayın tam tersi de günlük kalori ihtiyacının daha aşağısında kalori almaktır. Eğer bu mantığı kafanızda oturtmazsanız ve ezbere bir diyet uygularsanız başarısız olmanız kuvvetle muhtemeldir. Dikkat etmeniz gereken diğer bir detay ise kilo almak isteyenler kalori fazlası yaratmak için daha fazla beslenirken, bu fazlalığın sağlıklı yiyecekler ile olmasına dikkat etmeli. Ve en fazla günlük alması gereken kaloriye 400-500 kalori eklemeli. Aksi taktirde vücuda gereksiz yağ ve su yüklenmiş olacaktır. Kilo vermek isteyenler ise, günlük alması gereken kaloriden 400-500 kalori altı tüketilmeli. Eğer çok kilo vermek için bu miktarı daha da aşağı çekerseniz sağlık açısından sıkıntı oluşabilir ve gün boyu açlık hissedebilirsiniz.

Siz tabii ki hala kilo vermek için kaç kalori yakılmalı sorusunun cevabını bekliyorsunuz. Burada önemli olarak bilinmesi gereken, her insanın aynı olmadığı ve aynı miktarda kalori ihtiyacının olmamasıdır. Yaş, cinsiyet, boy, kilo, yaşam tarzı gibi değerler, kişinin günlük kalori ihtiyacını ortaya koyan değerlerdir ve herkes için ayrı olarak hesaplanması gerekir.

Eğitim: Mert, beslenme ve diyetetik alanında üniversite eğitimi almış, spor beslenmesi üzerine ek bir sertifikaya sahiptir. Uzmanlık Alanları: Mert, sporcu beslenmesi, kilo kontrolü ve metabolizma hızlandırma konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, beslenme ile enerji düzeylerini artırmak ve performansı optimize etmek konularında özel danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Yaklaşımı: Mert, bireylerin hem fiziksel hem de performans hedeflerini anlamaya odaklanan bir yaklaşım benimser. Beslenme planlarını oluştururken kişinin antrenman programı ve yaşam tarzını dikkate alır. İletişim: Mert, müşterileriyle etkili iletişim kurarak, onların spor ve beslenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Motivasyonlarını artırmak için pozitif ve destekleyici bir yaklaşım benimser. Hizmetleri: Mert, bireylere kişiselleştirilmiş beslenme planları ve spor beslenmesi stratejileri sunar. Düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sağlar, ayrıca sporculara özel antrenman öncesi ve sonrası beslenme rehberlikleri sunar. Mert BAŞTAN, bireylerin hem sağlıklı bir yaşam tarzına hem de spor ve performans hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bir diyetisyen olarak hizmet vermektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.