Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo Almak için Ne Yemeliyim?

Kilo Almak için Ne Yemeliyim?

Sürekli aynı kiloda olduğunuzu düşünüyorsanız ve neden kilo alamıyorum? Sorusunu kendinize soruyorsanız bir hastalığınız olabilir. Ancak kişinin kendi karakteri ve alışkanlıkları fazla yemek yemesine engel olabilir. Ayrıca yemek yerken çabuk doyma gibi semptomlar varsa kişinin bu durumda kilo alması daha zordur. Peki kilo almak için yemeliyim? Diye soruyorsanız gün içerisinde kuruyemiş ve sevdiğiniz atıştırmalıkları tüketerek kendinizi zorlayabilirsiniz. Hormonsal veya kalıtımsal bir hastalığınız yoksa kilo almanızda herhangi bir problem olmaz. Kilo almak için gün içerisinde tükettiğiniz yemekleri alternatif bulup onları tüketebilirsiniz. Kilo almak için ne yemeliyim? Sorusunun cevabını bu şekilde bulabilirsiniz. Bazı tavsiyeler ışığında birkaç kiloyu kısa süre içerisinde alabilirsiniz.

Kilo Almak İçin Öneriler

Kilo almak icin oneriler
Kilo almak i̇çin öneriler

Kilo almak için ne yemeliyim? Diyorsanız öncelikle yediğiniz yiyecekleri değil öğün sayınıza bakmanız gerekmektedir. Öncelikle öğün sayınızı arttırmanız kilo almanızı kolaylaştırabilir. Bunun için günde 6 veya 8 öğün arasında tüketim yaparak kilo alabilirsiniz. Öğün sayınızı arttırmanız her öğünde aynı oranda yemek yiyeceğiniz anlamına gelmemektedir. Bu nedenle az ve sık yemek yiyerek kilonuzu dengede tutarak aç kalmazsınız. Aç kalmadığınız süre boyunca vücudunuza herhangi bir kalori kaybı olmadan kilo alabilirsiniz. Her öğünde tıka basa yemek yemenize gerek yoktur. Az ve sık yiyerek psikolojik olarak daha rahat kilo alırsınız. Sık sık yemek yiyerek ve kendinizi yemek yemeye zorlayarak psikolojiniz olumsuz etkilenebilir.

Peki kilo almak için ne yemeliyim? Sorusunu soruyorsanız öğün sayınızı arttırdıktan sonra ara öğünlerde kalorisi yüksek yiyecekler tüketebilirsiniz. Bunun için kuruyemişler, domates, peynirli sandviçler, yulaf ve mısır tüketebilirsiniz. Mısır tüketirken mısır cipsi veya kızartma gibi size yarar sağlamayan yiyecekleri tüketmemeniz gerekir. Kızartma yemek iştahınızı keser ve yerinizde saymanıza neden olur. İçi boş enerji kaynaklarını tüketerek kilo almazsınız. Bu şekilde kilo alınsa dahi sağlıklı bir şekilde kilo almazsınız ve ne yediğinizi bilmeden yağlı kalabilirsiniz. Bu nedenle besin değeri düşük yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Gün içerisinde öğünlerde yemek yedikten sonra ara öğünlerde aperatif yiyecekler tüketebilirsiniz. Yemek yedikten sonra sütlü tatlı veya meyve suyu tüketerek kolayca kilo alabilirsiniz. Sütlü tatlıların içinde süt bulunduğu için besleyici özelliğe sahiptir. Üstelik bu yiyecekleri yemekten sonra tüketirseniz daha kolay kilo alırsınız. Bir başka uygulamanız gereken detay ise yemekten önce veya sonra su tüketmemenizdir. Eğer midenizi yemekten önce sıvı ile doldurursanız iştahınızı kaybedersiniz. Bu nedenle eğer su içecekseniz yemeği yedikten sonra içmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında ekmek seçimi de önemlidir. Ekmek çeşitleri arasında beyaz ekmeği tercih ederek iştahınızı olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Beyaz ekmeği gün içinde daha kolay tüketerek iştahınızın artmasına yol açarsınız. Son olarak yemek yerken salata tüketmeniz kilo almanız da etken olabilir. Salata yemek istediğiniz aman yemekten önce yememelisiniz. Esas almanız gereken besin değerine öncelik vererek salata ile birlikte tüketmelisiniz. Ayrıca salatanızın içerisine nar ekşisi katarak kalorisini arttırabilirsiniz. Bunun gibi alternatifleri uygulamadan önce bir hekim muayenesinden geçmeniz önerilir. Kilo alamamanızın altında yatan nedeni muayenenin ardından öğrenerek nasıl bir çözüm yoluna girebileceğinizi görmeniz gerekmektedir.

Eğitim: Mert, beslenme ve diyetetik alanında üniversite eğitimi almış, spor beslenmesi üzerine ek bir sertifikaya sahiptir. Uzmanlık Alanları: Mert, sporcu beslenmesi, kilo kontrolü ve metabolizma hızlandırma konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, beslenme ile enerji düzeylerini artırmak ve performansı optimize etmek konularında özel danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Yaklaşımı: Mert, bireylerin hem fiziksel hem de performans hedeflerini anlamaya odaklanan bir yaklaşım benimser. Beslenme planlarını oluştururken kişinin antrenman programı ve yaşam tarzını dikkate alır. İletişim: Mert, müşterileriyle etkili iletişim kurarak, onların spor ve beslenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Motivasyonlarını artırmak için pozitif ve destekleyici bir yaklaşım benimser. Hizmetleri: Mert, bireylere kişiselleştirilmiş beslenme planları ve spor beslenmesi stratejileri sunar. Düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sağlar, ayrıca sporculara özel antrenman öncesi ve sonrası beslenme rehberlikleri sunar. Mert BAŞTAN, bireylerin hem sağlıklı bir yaşam tarzına hem de spor ve performans hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bir diyetisyen olarak hizmet vermektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.